Cæsar salat med hjemmelavet dressing

Salat med kylling går man aldrig galt i byen med - sprødt, lækkert og utroligt velsmagende med en dressing til! I denne opskrift på cæsar salat har vi brugt perlehønebryst, da det emmer af gæstemad, men du kan også sagtens bruge almindelig kyllingebryst. 

Læs også: Kunne du lide vores cæsar salat? Prøv denne luksussalat med laks og butternutsquash

Det skal du bruge til cæsar salat:

4 personer

  • 4 perlehønebryster med skind og ben
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Dressing:

  • 75 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sherryeddike
  • 3-4 ansjosfileter i olie
  • 1 dl smagsneutral olie (fx vindruekerneolie)
  • 1 dl olivenolie

Desuden:

  • 1 stort romainesalat, plukket i blade
  • 1 pakke brødcroutoner
  • Ca. 80 g høvlet parmesan

Prøv også: 3 nemme salater til madpakken

Sådan gør du:

  1. Krydr perlehønebrysterne med salt og peber, og steg dem på en grillpande med lidt olivenolie i ca. 15 minutter. Husk, at brysterne skal være gennemstegte. Du kan også stege dem i ovnen ved 200° varmeluft i ca. 15 minutter.
  2. Skær parmesanen i grove stykker, og kom den i en foodprocessor sammen med hvidløg, æggeblommer, citronsaft, sherryeddike og ansjosfileter, og blend ved højeste fart, til massen er jævn.
  3. Bland de 2 olier sammen, og mens foodprocessoren kører, hælder du dem i ostemassen i en tynd stråle, til al olien er brugt, og du har en cremet dressing.
  4. Fordel nu romainesalaten på 4 tallerkener sammen med brødcroutoner og høvlet parmesan.
  5. Fordel dressingen oven på din cæsar salat, og læg et perlehønebryst øverst.

Se også: Laksemad med smilende æg og syltede løg