Tilbehør
Tilbehør
Brydebrød med cheddar og mozzarella
Vi har fundet en velsmagende afløser for hvidløgsbrødet: brydebrød med krydderurter og ost! Servér det som appetitvækker før en gæstemiddag eller som tilbehør til sommerens grillmiddag.
af Redaktionen
21.06.2017
Lad brødkniven blive i skuffen, og tag i stedet et godt greb om det friskbagte brød med fingrene. Træk let - det deler sig nemt i perfekte portionsstykker.
Intet madspild: Brug hyldeblomster og citroner fra din hyldeblomstsaft til hyldeblomst-marmelade
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Brydebrød med cheddar og mozzarella
Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 1½ time. Bagetid: 20 minutter. Antal personer: 4-6
- 1½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 25 g olivenolie
- 1 tsk. salt
- 50 g ølandshvedemel (eller anden grov meltype)
- ca. 250 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- en aflang brødform, ca. 1½ l
Ved du, om hyldeblomster kan fryses? Få svaret her!
Ostefyld:
- 2 spsk. cremefraiche 18 %
- 50 g revet cheddar
- 50 g revet mozzarella
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. cajun-krydderimiks (kan udelades)
- 1 tsk. tørret oregano
- ½ tsk. tørret rosmarin
- ½ bundt persille
Sådan laver du brydebrød
- Hæld det lunkne vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og ølandshvedemel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er glat og fast og netop slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
- Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm. Smør cremefraiche ud på dejen i et tyndt lag. Drys de 2 slags ost ud over dejen i et jævnt lag, og krydr med salt, peber, cajun-krydderi, oregano og rosmarin. Hak persillen fint, og drys den ud over dejen til sidst.
- Skær dejen ud i 4 aflange strimler på den lange led. Læg alle strimlerne oven på hinanden i en stor bunke. Skær bunken af fyldt dej i 6 lige store stykker, og stil dem på højkant ned i en aflang brødform beklædt med bagepapir. Lad brødet hæve tildækket i formen i 30 minutter.
- Varm ovnen op til 200°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Servér brydebrødet lunt og friskbagt, mens osten stadig er smeltet.