Brydebrød med cheddar og mozzarella

Lad brødkniven blive i skuffen, og tag i stedet et godt greb om det friskbagte brød med fingrene. Træk let - det deler sig nemt i perfekte portionsstykker. 

Intet madspild: Brug hyldeblomster og citroner fra din hyldeblomstsaft til hyldeblomst-marmelade

Brydebrød med cheddar og mozzarella 

Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 
1½ time. Bagetid: 20 minutter. 
Antal personer: 4-6

  • 1½ dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 25 g olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 50 g ølandshvedemel (eller anden grov meltype)
  • ca. 250 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • en aflang brødform, ca. 1½ l

Ved du, om hyldeblomster kan fryses? Få svaret her!

Ostefyld:

  • 2 spsk. cremefraiche 18 %
  • 50 g revet cheddar
  • 50 g revet mozzarella
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk. cajun-krydderimiks (kan udelades)
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. tørret rosmarin
  • ½ bundt persille

Sådan laver du brydebrød

  1. Hæld det lunkne vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og ølandshvedemel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er glat og fast og netop slipper 
skålens kanter.
  2. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle 
til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm. Smør cremefraiche ud på dejen i et tyndt lag. Drys de 2 slags ost ud over dejen i et jævnt lag, og krydr med salt, peber, cajun-krydderi, oregano og rosmarin. Hak persillen fint, og drys den ud over dejen til sidst. 
  4. Skær dejen ud i 4 aflange strimler på den lange led. Læg alle strimlerne oven på hinanden i en stor bunke. Skær bunken af fyldt dej i 6 lige store stykker, og stil dem på højkant ned i en aflang brødform beklædt med bagepapir. Lad brødet hæve tildækket i formen i 30 minutter.
  5. Varm ovnen op til 200°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Servér brydebrødet lunt og friskbagt, mens osten stadig er smeltet.