Spinatpandekager med banan

Mmh, disse pandekager er tykke, søde og perfekte som morgenmad. Ikke nok med at spinaten giver en flot farve, den bidrager også med en frisk smag, der giver et godt modspil til bananernes sødme. Farven afhænger af, hvor meget spinat der kommes i, men også af stegepandens temperatur. Hvis temperaturen er meget høj, bliver de brune i stedet for grønne. Brug gerne en blender til denne opskrift - det sparer dig for en masse tid og kræfter. 
 
 

Det skal du bruge til spinatpandekager med banan:

  • 4 økologiske æg
  • 2 modne bananer
  • 1¼ dl plantebaseret mælk efter eget valg
  • 1 håndfuld babyspinat eller frossen
  • spinat, let optøet
  • 15 friske mynteblade
  • 50 g mandelmel
  • 60 g boghvedemel
  • 40 g kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip havsalt

Prøv også: Moderne øllebrød med vaniljecreme

Til servering: 

  • Fuldfed yoghurt naturel
  • Ahornsirup eller honning (valgfrit)
  • Blandede bær efter eget valg
  • Frisk passionsfrugtpuré
  • Finthakkede frø/kerner efter eget valg 

Læs også: 5 forårssysler vi glæder os til

Sådan laver du spinatpandekager med banan:

  1. Slå æggene ud i en blender, tilsæt bananer, spinat og eventuelt mynteblade, og kør det til en enstartet konsistens.
  2. Tilsæt de tørre ingredienser, kør, til dejen er glat, og hæld den i en kande. Lad den hvile i nogle minutter.
  3. Varm lidt olie på en stegepande med slip let-belægning (diameter: 20 cm) ved middel-høj varme.
  4. Pisk dejen, og mål godt ½ dl af til hver pandekage – du skal bage 4 pandekager ad gangen.
  5. Bag dem i 1½ minut, eller til der dannes små bobler i overfladen, og bunden er gylden.
  6. Vend forsigtigt hver pandekage med en paletkniv og bag den anden side i 1 minut, eller til den er gylden.
  7. Læg de bagte pandekager på en stor tallerken og gentag processen, til al dejen er brugt. Skru eventuelt lidt ned for varmen, efter at første hold pandekager er bagt.
  8. Server pandekagerne pyntet med en skefuld yoghurt, et dryp ahornsirup, bær, passionsfrugtpuré og et drys hakkede frø.
Tip: Dejen kan også røres sammen i en stor skål med et piskeris eller en stavblender, men mos bananer og hak spinat og eventuelt mynteblade, inden de kommes i. Spinat kan erstattes med bær.
 

Vil du lade flere grønne sager finde vej til middagsbordet? 

Gå på opdagelse i Luise Vindahl & David Frenkiels betagende madunivers i deres nyeste kogebog Green Kitchen derhjemme. Der er både de hurtige, lækre ting, der passer til en travl hverdag, og lidt mere avancerede weekendretter, der også kan serveres til festlige lejligheder. Alt sammen sund mad, som mætter og får en til at føle sig fantastisk tilpas. Opskrifterne er lette at bruge: Det er nemt at få overblik over, hvor lang tid det tager at lave maden, og der er masser af ekstra tips undervejs. Basisretter som hjemmelavet tomatsauce, rismelspandekager og nemme linser fungerer som en slags byggeklodser til andre fantastiske hverdagsmåltider. Weekendretterne kræver lidt mere tid, men er alligevel dejligt ukomplicerede; fra blomkålsfish & chips til en mættende festlasagne med citron og ricotta og luftige, bagte doughnuts.