Lækre idéer til brunchbordet

Er der noget bedre end at sidde om bordet med sine nærmeste og nyde en lækker brunch? Det er en af de skønneste måder at starte weekenden på - og alt efter humør, årstid eller gæsternes smagsløg kan brunchbordet sammensættes på et væld af forskellige måder.

Prøv opskriften på skøn trifli med friske bær, og servér med en eller flere skønne brunchretter fra galleriet nederst i artiklen. Velbekomme.

Trifli med sødme, friskhed og knas

Se også: Sprøde vafler med mandelmel  

Det skal du bruge til din trifli med hjemmelavet granola:

4 personer

  • 16 spsk. vaniljeskyr (ca. ½ l)
  • Jordbær og brombær

GRANOLA:

  • 20 g mandler
  • 30 g usaltede pistaciekerner
  • 150 g havregryn
  • 40 g græskarkerner 
  • 20 g solsikkefrø
  • 150 ml honning
  • 50 g tørrede morbær
  • 50 g tørrede gojibær
  • 20 g kokosflager

Prøv også: Granolatærter med skyr og frugt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 160°. 
  2. Hak mandler og pistaciekerner groft, og hæld dem i en skål.
  3. Bland dem med havregryn, græskarkerner, solsikkefrø og honning, og rør godt rundt.
  4. Hæld blandingen udbageplade beklædt med bagepapir, og fordel det i et tyndt lag over hele pladen.
  5. Bag granolaen i ovnen i ca. 15. minutter, eller indtil den bliver flot gyldenbrun.
  6. Lad granolaen afkøle på en rist, og tilsæt derefter morbær, gojibær og kokusflager.
  7. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.

ANRETNING:

Anret triflien i et smukt glas med 2 spsk. skyr i bunden af hvert glas efterfulgt af et lag granola og friske bær. Gentag med endnu et lag, og servér med det samme.

Få mere inspiration til dit brunchbord i galleriet: