Hjemmelavet nutella

Antal: 
1 glas
Det skal du bruge: 
Hjemmelavet Nutella
200 g hasselnødder
150 g rørsukker
1 spsk vindruekerneolie
100 g mørk chokolade
1 spsk usødet kakaopulver
1 knivspids vaniljepulver
1 knivspids fint salt

Nødder smager i sig selv vidunderligt - og i kager, desserter og andre lækkerier bliver de kun endnu bedre.

Skal du give morgenmaden et weekendlækkert pift, er denne hjemmelavede nøddecreme intet mindre end himmelsk ovenpå et stykke ristet brød. Cremen er let og hurtig at lave, og slår den klassiske, færdigkøbte nutella med flere længder. Smag selv efter!

Skal dit hjemmelavede nøddecreme nydes på et stykke hjemmebagt brød? Få vores opskrift på svampet kærnemælksbrød her!

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180°. Bred nødderne ud på en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de begynder at dufte kraftigt. 

  2. Gnub så meget af skallen af som muligt, fx i et viskestykke. Blend herefter nødderne med rørsukker.

  3. Tilsæt olie, når nødderne er fintblendede, og bliv ved med at blende. Så vil massen efterhånden blive flydende, fordi den naturlige olie fra nødderne udvindes.

  4. Hak chokoladen fint, og tilsæt den sammen med kakaopulver, vaniljepulver og salt. Blend ved lav hastighed, indtil chokoladen er smeltet og inkorporeret.

  5. Hæld nøddecremen på rene, skoldede glas og opbevar den i køleskabet. Spis nøddecremen på brød, eller brug den i lagkage eller lignende.

Har du prøvet den lyse version af brownies? Prøv vores opskrift på blondies med hindbær