Hjemmelavet mysli med tørrede æbletern

Antal: 
2 glas
Det skal du bruge: 
Tørrede æbler:
1 kg æbler
1 citron
English breakfast-mysli:
50 g valnøddekerner
50 g kokosnød
200 g finvalsede havregryn
2 spsk. english breakfast-te (teblade)
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g pinjekerner
150 g flydende honning
100 g tørrede æbler

Sådan gør du

Tørrede æbletern:

  • Skær æblerne i små tern, dryp dem med lidt citronsaft, og læg dem på bagepapir.
  • Tør æbleternene i ovnen i 4 timer ved 80°.
  • Lad dem køle helt af, og hæld dem på rene glas med låg, som kan lukkes helt til med f.eks. en gummiring. Sæt glassene et mørkt og køligt sted.

Skal der også brød på morgenbordet? Prøv disse lækre boller med solsikkekerner og grahamsmel

English breakfast-mysli:

  • Hak valnødder og kokos groft.
  • Bland alle ingredienser undtagen æbletern i en stor skål – sørg for, at honningen fordeler sig godt.
  • Læg myslien i 1 lag på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen ved 170° i 10 minutter.
  • Vend myslien rundt, og bag videre i yderlige 5 minutter.
  • Lad myslien afkøle helt, og vend tørrede æbletern i.
  • Nyd myslien på din morgenyoghurt.