Småkager med hvid chokolade

Det oser af mormor-hygge - en dåse fyldt med hjemmelavede småkager. Disse delikate småkager har en luftig creme og en dejlig smag af hvid chokolade. De får et smagspift med rosenvand! Spis dem til grøn eller hvid te – eller til ægte jasminte.
 
 

Småkager med hvid chokolade

12 stk.
 
Det skal du bruge til småkager med hvid chokolade:
 
Småkagedej
  • 200 g smør
  • 60 g flormelis
  • 1 tsk. rosenvand
  • 200 g hvedemel
  • 40 g majsmel
 
Hvid chokoladecreme
  • 200 g hvid chokolade
  • 2½ dl piskefløde

Sådan laver du småkagerne:

  1. Tænd ovnen på 160°. 
  2. Pisk smør og flormelis et par minutter, indtil det er lyst og luftigt. 
  3. Tilsæt rosenvand, mens du rører. 
  4. Tilsæt hvedemel og majsmel, og rør, indtil dejen samler sig. 
  5. Rul 24 små kugler, og sæt dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. 
  6. Pres kuglerne let med noget fladt, fx bunden af et glas. 
  7. Lav mønstre eller tegninger i småkagerne med en kageudstikker eller gaffel. 
  8. Bag småkagerne i ovnen i ca. 17 minutter, eller indtil de er let gyldne. Lad dem køle helt af. 

Sådan laver du den hvide chokoladecreme:

  1. Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål. 
  2. Varm fløden op i en gryde, og tag den af varmen, lige inden den når kogepunktet. Hæld fløden over den hvide chokolade, og lad det stå i 1 minut. 
  3. Rør derefter, indtil chokoladen er smeltet, og massen er fin og ensartet. 
  4. Dæk skålen med køkkenfilm − sørg for at lægge filmen ned på cremen og op langs skålens inderside, så der ikke kan dannes kondens under den. 
  5. Sæt skålen i køleskabet i mindst 6 timer eller natten over. 
  6. Pisk cremen op med en håndmikser ved høj hastighed, indtil den får den ønskede konsistens. 
  7. Hæld cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt et fint lag creme mellem 2 småkager.

Delikate småkager med hvid chokolade