Små citrustærter med marengstop

De syrlige tærter med lime- og citronskal og en sød sukkertop af brændt marengs er en sand favorit af en dessert. Smagen er frisk og syrlig, og udseendet er smukt og delikat - perfekte til enhver anledning. 

Prøv også: Små chokoladebomber med passionsfrugt

Det skal du bruge til citrustærter med marengstop:

6 personer / ca. 6 stk.

Citrustærter:

  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer 
  • 100 g smør
  • 150 g Digestive-kiks
  • 2-3 stilke citronverbena

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Sådan gør du: 

  1. Tærte: Riv lime- og citronskal fint, og pres saften. Rør begge dele sammen med kondenseret mælk og æggeblommer, og lad blandingen stå og trække på bordet, imens du laver bundene. 
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Knus kiksene, og hak citronverbenaen fint. 
  4. Bland smør, kiks og citronverbena til en fast dej, og pres den ud i små tærteforme. 
  5. Bag dem i ovnen ved 185° i ca. 15 minutter. Lad bundene afkøle. 
  6. Tag bundene ud af formene, og fyld dem med limeblandingen. 
  7. Bag tærterne ved 200° i ca. 20 minutter, og lad dem køle af i køleskabet. 
  8. Marengs: Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk i yderligere 2 minutter. 
  9. Kom marengsen i en sprøjtepose, og pynt tærterne. 
  10. Brænd marengsen på toppen med en brænder, og servér. 

En fryd for ganen: Chokoladetrøffelkage - en cremet favorit