Opskrift: Klassisk kaffebrød

Nogle kager går bare aldrig rigtig af mode. Her får du en klassiker i en nyfortolkning, der minder om biscotti, den lille italienske småkage med mandler. Kagen er lidt hård og tør i konsistensen og altså perfekt til at dyppe i kaffen eller en god kop te.

Inspiration: Det perfekte kagebord

Det skal du bruge til kaffebrød:
(20 stk.)

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g hakkede mandler
  • 1 æg

Prøv også: De bedste kanelsnegle

Sådan laver du kaffebrød:

  1. Tænd ovnen på 180°.
     
  2. Bland hvedemel og hjortetaksalt sammen. Smelt smørret, og rør det med sukker.
     
  3. Tilsæt melblandingen, de hakkede mandler og æg. Ælt til en fast dej. Form til aflange stænger, der er ca. 4 cm brede og 2 cm høje – de skal være lidt flade.
     
  4. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
     
  5. Skær herefter kaffebrødene i mindre stykker, og tør dem i ovnen ved 170° med skærefladen opad. Det tager ca. 8 minutter. Server til en god stærk kop kaffe.

Flere søde sager: Kagebrunch