Moussekage med blåbær

Denne blåbærmoussekage er en sand drøm at sætte tænderne i! Den sprøde kiksebund, og den bløde mousse af blåbær smager bare himmelsk. Moussens bløde tekstur gør kagen ekstra delikat - og det er også netop denne del af teknikken, der kan være en smule svær at mestre, hvis man ikke lige har prøvet kræfter med at lave mousse før.

Men frygt ej - vi hjælper dig! For selvom kagen er en sand mesterbager værdig, er den ganske nem at gå til, når bare du følger vores trin for trin-guide nederst i artiklen. 

Se også: Disse 11 lækkerier du kan lave med havens blåbær

Det skal du bruge til din moussekage med blåbær:

6-8 personer

Bund:

  • 200 g Bastogne-kiks
  • 100 g smør

Mousse:

  • 5 blade husblas
  • 500 g frosne blåbær
  • 70 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl neutral flødeost, fx Philadelphia

Pynt:

  • Friske blåbær
  • Chokoladekugler fra Maltesers
  • Pink glimmer dust fra Mill & Mortar
  • Bladguld

Vil du prøve andre trin for trin-opskrifter? Prøv denne på cremet risotto

Se den udførlige trin for trin-guide til moussekage med blåbær i galleriet nedenfor:

Mod på mere mousse? Prøv denne cremede koldskålskage