Mandelkage med citroncreme og hindbær

Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Mandelbund
120 g æggehvider
150 g sukker
120 g mandler
Citroncreme
3 blade husblas
1 vaniljestang
85 g hvid chokolade
1 spsk. sukker
3½ dl piskefløde
1 usprøjtet citron
Desuden
Frysetørret hindbærstøv
Friske hindbær
Lidt fintrevet usprøjtet citronskal

Sådan gør du

Citroncreme:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Hak chokoladen groft, og kom den i en dyb skål.
  4. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret.
  5. Varm fløden op sammen med vaniljesukkeret til lige under kogepunktet, og hæld den over den hakkede hvide chokolade ad 2 omgange.
  6. Rør hele tiden i skålen, til det bliver jævnt.
  7. Tilsæt husblas, og rør, til husblassen er opløst i den varme fløde. Riv citronskallen fint, og tilsæt den.
  8. Dæk massen til med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet et par timer, til den er helt afkølet.

Mandelbund:

  1. Pisk æggehviderne let stive, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, til du har en sej og tyk marengs.
  2. Blend mandlerne til groft mandelmel og vend dem forsigtigt i massen.
  3. Beklæd en bageform, Ø ca. 20 cm, med bagepapir, og fordel massen i et jævnt lag – husk at komme helt ud til siderne.
  4. Bag bunden midt i ovnen ved 165° varmluft i ca. 45 minutter.
  5. Køl bunden helt af, og befri den forsigtigt for bagepapir.
  6. Placér bunden på et fad.
  7. Pisk den helt kolde citroncreme godt igennem med en elpisker, til den trækker tydelige faste toppe.
  8. Kom cremen i en sprøjtepose med en stor glat tylle, og afsæt toppe på mandelbunden.
  9. Drys med hindbærstøv, friske hindbær og lidt citronskal.
  10. Opbevar kagerne i køleskab indtil servering.