Jordbærtærte – en nem og lækker opskrift

Denne lækre jordbærtærte med chokolade er en nem variation af den klassiske jordbærtærte - den er nem at lave, og så smager den himmelsk! Der findes næppe en bedre ven til kaffen end en sød blanding af chokolade og jordbær, og her får du en lækker opskrift på en sand klassiker i ny fortolkning.

Læs også: Tærter: 10 lækre opskrifter!

Brug friske jordbær og vælg en god chokolade, så har du en drøm af en jordbærtærte til din kaffe. Sæt den eventuelt på køl, inden du serverer din jordbærtærte.

Køb en aflang tærteform her!

Det skal du bruge til din jordbærtærte:

(8-10 personer)
Bund:
250 g marcipan, revet
125 g koldt smør i terninger
2 hele æg
4 spsk. hvedemel
Endvidere:
Smør til formen (aflang på 10 x 30 cm eller en rund på 20 cm)
50 g smeltet mørk chokolade

Vild med jordbærtærte: Prøv jordbærtærte med hyldeblomstgele og havesyre!

Creme:
250 g mascarpone
1 dl græsk yoghurt
2-3 spsk. Flormelis
Korn af ½ stang vanilje

Pynt:
250 g jordbær delt i kvarter

Drys:
Flormelis

Sådan laver du jordbærtærte:

  • Rør marcipanen sammen med smørret.
  • Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt.
  • Vend melet i dejen.
  • Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen i 20-25 minutter i en 175 grader varm ovn, til den er flot lysebrun.
  • Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade.
  • Pisk mascarpone med yoghurt, flormelis og vaniljekorn til en fast creme.
  • Fordel cremen på bunden og derefter jordbær.
  • Drys med flormelis.

Find flere lækre opskrifter her:

// indeholde raffiliate links //