Glutenfri chokolademuffins med hindbærsauce

Antal: 
12 stk.
Det skal du bruge: 
Muffins
125 g smør
4 æg
2¾ dl sukker
2 dl rismel
¾ dl kakao
1 spsk. fiberHusk
2 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
1 nip flormelis
Hindbærsauce
250 g hindbær
1 dl sukker
1½ dl vand
1 spsk. kartoffelmel
Desuden
Friske hindbær
Lidt flormelis

Sådan laver du glutenfri chokolademuffins med hindbærsauce

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Smelt smørret, og lad det køle af.
  • Rør imens æg og sukker cremet.
  • Bland de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen.
  • Tilsæt smørret, og rør til en jævn dej.
  • Hæld dejen i 12 papirmuffinforme, som du stiller ned i en fast muffinform. Du kan også bruge si-likoneforme.
  • Bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter – det afhænger af, hvor klæge du gerne vil have dem.
  • Lav imens saucen.
  • Hæld bær og sukker i en kasserolle, bring det i kog, og skru ned for blusset.
  • Tilsæt evt. lidt af vandet.
  • Rør vand og kartoffelmel sammen, og rør det i bærrene.
  • Lad blandingen tykne, mens du rører – den må ikke koge.
  • Hæld blandingen igennem en trådsi.
  • Pynt hver muffin med friske hindbær, og drys lidt flormelis over. Servér med hindbærsauce til.

Prøv også vores opskrift på glutenfri drømmekage