Kager
Kager
Glutenfri chokolademuffins med hindbærsauce
Glutenfrit bagværk har ofte ry for at være kedeligt, men sådan behøver det ikke at være. Prøv disse lækre chokolademuffins med hindbærsauce – de er langt fra kedelige
Af Karolina Svensk og Anna Söderberg
4.05.2020
Foto Alexandra Ydevall
12 personer
Muffins
- 125 g smør
- 4 æg
- 2¾ dl sukker
- 2 dl rismel
- ¾ dl kakao
- 1 spsk. fiberHusk
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1 nip flormelis
Hindbærsauce
- 250 g hindbær
- 1 dl sukker
- 1½ dl vand
- 1 spsk. kartoffelmel
Desuden
- Friske hindbær
- Lidt flormelis
Sådan laver du glutenfri chokolademuffins med hindbærsauce
- Tænd ovnen på 175°.
- Smelt smørret, og lad det køle af.
- Rør imens æg og sukker cremet.
- Bland de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen.
- Tilsæt smørret, og rør til en jævn dej.
- Hæld dejen i 12 papirmuffinforme, som du stiller ned i en fast muffinform. Du kan også bruge si-likoneforme.
- Bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter – det afhænger af, hvor klæge du gerne vil have dem.
- Lav imens saucen.
- Hæld bær og sukker i en kasserolle, bring det i kog, og skru ned for blusset.
- Tilsæt evt. lidt af vandet.
- Rør vand og kartoffelmel sammen, og rør det i bærrene.
- Lad blandingen tykne, mens du rører – den må ikke koge.
- Hæld blandingen igennem en trådsi.
- Pynt hver muffin med friske hindbær, og drys lidt flormelis over. Servér med hindbærsauce til.