Kager

Fastelavnsboller med marcipan

Fastelavnsboller af gærdej er nemme at arbejde med, og så er de ikke lige så fede som dem, der laves af wienerdej. I denne opskrift har vi fyldt dem med det lækreste marcipanfyld. Få opskriften her!
af Mai Knauer. 10.01.2022 Foto: Columbus Leth.
fastelavnsboller med marcipanfyld og glasur

Er du vild med gammeldags fastelavnsboller med fyld, så vil du elske denne luksusversion med det blødeste marcipanfyld. Takket være den simple gærdej, er fastelavnsbollerne lige så nemme at lave som helt almindelige fødselsdagsboller, så det er bare med at komme i gang!

16 stk

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt
  • Ca. 500 g hvedemel

Marcipansmørcreme

  • 100 g marcipan
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Hvid glasur

  • 100 g flormelis
  • Lidt kogende vand
  • Evt. 16 pecannødder eller valnødder

Sådan laver du fastelavnsboller

  1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Kom det i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker, æg og salt, og ælt dejen med hvedemel, til den er glat og smidig.
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Husk at dække den til.

Marcipansmørcreme

  1. Riv marcipanen, og rør den sammen med smør og sukker i en foodprocessor.
  2. Rul dejen ud til en stor firkant på et meldrysset bord. Skær dejen ud i 16 lige store firkanter ca. 16 x 16 cm.
  3. Fordel en klat creme på hver. Bøj spidserne mod midten, og klem dem godt sammen, så cremen bliver i bollerne.
  4. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve ½ time. Pensl dem med det sammenpiskede æg, og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter. Afkøl dem på en bagerist.

Glasur

  1. Rør en glasur af flormelis og lidt kogende vand, og kom en klat på hver bolle. Pynt med en pecannød på hver bolle.