Kager

Drømmekage – bag en glutenfri drømmekage

Med denne opskrift på drømmekage viser vi dig, hvordan du undgår det hvide mel i den klassiske drømmekage. Her får du en lækker opskrift på glutenfri drømmekage.
af Kristina Marckmann og Eilen Anthoniussen 18.02.2014 Foto: Carina Krüger

Savner du også opskrifter til det søde bagværk uden brug af mel? Vi på redaktionen jubler over at have fundet denne opskrift på den berømte kokosklassiker, nemlig drømmekagen som laves helt uden brug af mel. Tilføj en portion muscovadosukker i kokosfyldet, og du får en sand drømmekage.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Drømmekage er som skabt til en gråvejrslørdag i selskab med et glas kold mælk eller en kop varm te. Eller bare som en lille dessert til aftensmaden på en ganske almindelig tirsdag.

Skal du bage til mange gæster? Se vores kageberegner her!

Du skal bruge til drømmekage:

3 æg
300 g sukker
2 spsk. Fiberhusk
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
2 dl mælk
75 g boghvedeflager
50 g majsmel
75 g fuldkornsrismel
3 tsk. bagepulver

Fyld til drømmekage:
100 g smør
100 g muscovadosukker
150 g kokos
½ dl mælk

Prøv også opskriften på drømmekage med et tvist.

Sådan gør du:
Pisk æg, sukker, Fiberhusk og vaniljesukker til en tyk og luftig masse.

Smelt smørret og bland det med mælken.
Bland boghvedeflager, majsmel, rismel og bagepulver, og vend det i æggemassen skiftevis med mælken.

Kom dejen i en 20 x 30 cm stor bradepande beklædt med bagepapir og bag den ved 200° i
25 minutter.

Imens smelter du smørret og blander det med muscovadosukker, kokos og mælk, læg fyldet hen over kagen og bag den yderligere i 10 minutter ved 215°.

Tip! Drømmekagen kan med fordel bages aftenen forinden og sættes på køl, så den bliver fast og saftig, inden gæsterne kommer.