Den flotteste græskartærte

Duften og ikke mindst smagen af nybagt kage kan bringe smilet frem på de flestes læber, og det er ingen undtagelse, når denne græskartærte kommer på bordet. Smagen er helt speciel, og så har tærten et smukt farvefint snit takket være græskarfyldet!

Det skal du bruge til din græskartærte:

Tærtedej:

  • 75 g mandler
  • 200 g hvedemel
  • 50 g rørsukker
  • 125 g smør
  • 1 æg

Fyld:

  • ½ græskar med skal, men uden kerner, ca. 500 g
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk. mandelessens
  • 75 g mandelflager
  • Bagespray eller smør til formen

Tilbehør:

  • Vaniljeis eller cremefraiche

FÅ VORES 13 BEDSTE TÆRTE-OPSKRIFTER HER!

Sådan laver du græskartærte:

  1. Dej: Hæld mandlerne i en blender, og blend dem til mel, Bland mandelmel og hvedemel med sukker. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet. Saml dejen med æg, og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.
  2. Fyld: Skær græskaret i mindre stykker, og bag dem i ovnen i 30 minutter ved 180°. Skrab kødet af, og mos det let. Pisk sukker skummende med æg, og tilsæt smør. Tilsæt mandelessens, mandelflager og græskar.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord − gem 1⁄3 af dejen til låg. Spray eller smør en tærteform med en diameter på 27 cm med bagespray eller smør, og læg den udrullede dej i formen. Rul resten af dejen ud, og skær den i lange strimler.
  4. Hæld fyldet i tærteformen, og læg et net over tærten af den sidste dej. Bag tærten i ovnen i ca. 50 minutter ved 200°. Lad tærten afkøle helt på en rist, og servér med vaniljeis eller cremefraiche til.