Kager

Citronmuffins med lemoncurd

Luftige, syrlige og med en midte af lemoncurd. Med den solgule farve og friske smag er disse citronmuffins perfekte til kagebordet. Få opskriften her.
af Karolina Svensk og Anna Sönderberg 19.08.2019 Foto: Alexandra Ydevall.
12 personer

Muffins:

  • 1 citron
  • 150 g blødt smør
  • 2 dl sukker
  • 4 æg
  • 3 dl mandelmel
  • 2 dl rismel
  • 1 dl Maizena
  • 1 spsk. fiber-Husk
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver

Fyld:

  • 1 dl lemoncurd
  • 1 tsk. Maizena
  • ½ dl perlesukker

Når det kommer til muffins, er det kun fantasien, der sætter grænser. Med disse citronmuffins har vi mikset det sure med det søde, og vi kan næsten love, at de får mundvandet til at løbe! Servér dem til eftermiddagskaffen, som dessert eller måske for dine kollegaer - de er gode til alle anledninger.

Sådan gør du

Muffins:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Pres saften af citronen.
  3. Rør smør, sukker og citronsaft sammen til en cremet konsistens.
  4. Rør 3 æg i - 1 ad gangen. Del det sidste æg i hvide og blomme, og rør hviden i. Gem blommen til fyldet.
  5. Bland de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen.
  6. Hæld dejen i 12 muffinsforme, og lad dem stå, mens du laver fyldet.

Fyld:

  1. Rør lemoncurd og æggeblommen sammen.
  2. Strø forsigtigt lidt Marienza på midten af hver muffin, og lav en fordybning ned i dejen, fx. med bagsiden af en gaffel.
  3. Fordel fyldet nede i hullet.
  4. Strø perlesukker på kanten af hver muffin, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.