Kager

Cremet chokoladetrøffelkage med chokoladelåg

Denne chokoladetrøffelkage er en smagsvinder med sin mandelbund, en cremet ganache i midten og chokoladelåg på toppen. Få opskriften her!
af Maja Vase 17.01.2019 Foto: Columbus Leth.

Dessertdronningen Maja Vase fremtrylller her en elegant chokoladetrøffelkage, som er det velsmagende punktum til en gæstemiddag. Den er bygget op af tre elementer, som alle er nemme at lave. Kunsten er dog at temperere chokoladen korrekt. Under opskriften finder du en guide til den perfekte temperering af chokolade.

8 personer

Mandelbund

  • 150 g mandler
  • 150 g sukker
  • 50 g smør

Ganache

  • 115 g mørk chokolade
  • 180 g mælkechokolade
  • 150 ml piskefløde
  • 80 g sukker
  • 1/3 tsk. havsalt

Chokoladelåg

  • 150 g mørk chokolade

Sådan laver du chokoladetrøffelkage

Mandelbund

  1. Smut mandlerne, og rist dem ved 200° i 5 minutter. Hak dem groft.
  2. Smelt sukker til karamel i en gryde, og rør mandlerne i.
  3. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.
  4. Blend 100 g til fint pulver, og hak resten. Smelt smør, og bland det med de hakkede og pulveriserede mandler.
  5. Fordel massen i en firkantet form på 16 x 16 cm, og tryk den godt sammen med fingrene. Sæt bunden på køl, mens du laver ganache.

Ganache

  1. Hak mørk og mælkechokolade fint, og hæld det i en skål.
  2. Opvarm fløden, og sæt den til side.
  3. Smelt sukker til karamel i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt fløde lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt.
  4. Hæld karamelmassen over den hakkede chokolade. Rør rundt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en blank overflade. Gem 1 spsk. ganache, og fordel resten på mandelbunden.
  5. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer. Skær kagen ud i 8 mindre stykker med en varm, skarp kniv.

Chokoladelåg

  1. Temperer chokoladen, og smør den ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir. Lad det størkne helt.
  2. Skær chokoladen ud i mindre stykker med en varm, skarp kniv. Stykkerne skal have samme størrelse som kagerne.
  3. Læg en lille klump ganache på hver kage, og placér forsigtigt et chokoladelåg ovenpå. Servér kagerne straks.