Kager

Brownie-lagkage med saltkaramel

Vi kan ligeså godt sige det med det samme: denne brownie-lagkage er ikke for dem, der er på slankekur. Til gengæld er kombinationen af chokolade og saltkaramel virkelig vanedannende!
af Maja Ambeck Vase 4.04.2017 foto: Columbus Leth
Brownie-lagkage med saltkaramel

Hvis du skal imponere dine gæster, så er denne kage den helt rigtige! Den ser overdådig ud, er blød og lækker, og smagskombinationen af chokolade og saltkaramel vil tilfredsstille både dem der er mest til sødt, og dem der er mest til salt.

Prøv også: Brownie med abrikos, nødder og mandler

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til brownie-lagkage med saltkaramel:

Browniebunde:
  • 240 g mørk chokolade
  • 120 g smør+ smør til formene (vi anbefaler 4 små springforme, Ø 12 cm)
  • 4 æg
  • 360 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 20 g kakaopulver
  • ½ tsk. salt

Saltkaramelganache:

  • 2 dl piskefløde
  • 120 g sukker
  • 2 spsk. glukosesirup
  • ½ tsk. salt
  • 200 g mælkechokolade

Pynt:

  • 1 tsk. flagesalt

Inspiration til bæredygtig indretning: Genbrugshjem med arvestykker og garagefund

Sådan gør du:

  1. Først skal du lave brownie-bundene: Tænd ovnen på 175°. Hak chokoladen, og smelt den i vandbad sammen med smørret.
  2. Pisk æg og sukker let sammen i en stor skål, og vend chokoladeblandingen i.
  3. Rør sigtet mel, sigtet kakao og salt i, og vend godt rundt, så der ikke er små klumper af mel og kakao i dejen.
  4. Fordel chokoladedejen i 4 smurte springforme, og bag bundene i ovnen i ca. 25 minutter. Lad bundene køle helt af, og sæt dem derefter på køl.
  5. Så laver du saltkaramelganache: Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side. Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde.
  6. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt varm fløde lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt.
  7. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Hæld den varme flødekaramel over chokoladen, og vent 1 minut. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen samler sig og bliver blank.
  8. Sæt ganachen på køl 4-5 timer eller natten over.
  9. Nå du skal samle kagen: fordel ganache mellem bundene, saml dem forsigtigt, og smør ganache øverst.
  10. Lav små toppe med en ske. Drys med lidt flagesalt, og servér.

Få de flotteste farver i haven: Dyrk dahlia med success