Brombærtærte med flettet låg

Det skal du bruge: 
Tærtebund
350 g hvedemel
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
170 g smør
5 spsk. vand
Brombærfyld
850 g brombær
100 g sukker
45 g majsstivelse
1 usprøjtet citron
1 tsk. vaniljeeks - trakt
Desuden
1 æg
4 spsk. vand

Tærte er en dessertfavorit, som kan få de fleste gæster til at smile stort - og denne brombærtærte er ingen undtagelse. Brombærene kan plukkes fra august måned, og har du ikke en busk i haven, så er der masser at finde i de danske skove. Men pas på de stikkende torne. 

Sådan gør du:

TÆRTEBUND:

  1. Forvarm ovnen til 175°.
  2. Bland hvedemel, sukker og salt i en foodprocessor.
  3. Bland små stykker smør i, og tilsæt vand, indtil dejen samler sig til en kugle.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær den i 2 dele.
  5. Tryk begge dejkugler flade. Pak den ene dej ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet. Rul den anden dej ud til en cirkel, Ø 30cm, og placér den i en form, Ø 23 cm. Sørg for, at dejen klæber sig godt op ad formens sider.
  6. Sæt i køleskabet.

BROMBÆRFYLD:

  1. Skyl brombær rene, og dup dem tørre.
  2. Riv skallen af citronen.
  3. Bland brombær med sukker, majsstivelse, citronskal og vaniljeekstrakt.
  4. Hæld blandingen over tærtebunden.

DESUDEN:

  1. Rul den gemte dej ud til encirkel, Ø 30 cm.
  2. Skær dejen ud i lange strimler på ca. 1½ cm's tykkelse.
  3. Flet et låg over tærtens top. Skær overskydende dej væk, og tryk strimlerne fasttil tærtens kant med en gaffel.
  4. Pisk æg og vandsammen, og pensl tærtelåget.
  5. Bag tærten i ovnen i 50-60 minutter, indtil låget er let gyldent.