Kager
Kager
Blommekage med marcipan
Frugttærter er et hit i efteråret, og denne blommekage er absolut ingen undtagelse. Marcipan, blommer og amaretto udgør den perfekte trio - især når du serverer blommekagen med flødeskum eller creme fraiche til.
af Mai Knauer
6.10.2015
Foto: Columbus Leth
Brug nogle af efterårets mange skønne blommer i en lækker blommekage. Marcipan og amaretto gør den ekstra god, og den vil helt sikkert blive populær på kagebordet til eftermiddagskaffen.
Prøv også: Blommekage med hasselnødder
Blommekage med marcipan og amaretto
6-8 personer Det skal du bruge til blommekage- 200 g marcipan
- 200 g sukker
- 200 g smør
- 4 æg
- 150 g hvedemel
- 1 spsk. amaretto eller anden mandellikør, kan udelades
- 10 små blommer, gerne victoriablommer
- Tilbehør: Flødeskum eller cremefraiche
Sådan laver du blommekage
- Kom marcipan og sukker i en foodprocessor, og rør det godt igennem. Tilsæt smøret lidt af gangen. Kom æggene i 1 ad gangen.
- Vend til sidst mel i, og smag til med amaretto.
- Beklæd en rund springform, der har en diameter på 22-24 cm, med bagepapir, og hæld dejen i.
- Halvér blommerne, befri dem for sten, og stik dem ned i dejen. Bag kagen i ovnen ved 180° i 45-50 minutter.
- Servér med flødeskum eller cremefraiche.
Læs også: Herlige opskrifter med mirabeller