Rabarbermarmelade - en nem og lækker opskrift!

Der er højsæson for rabarber, så det er nu, du skal slå til og lave den lækreste rabarbermarmelade, for sæsonen er kort. Der kommer dog en periode igen i sensommeren, hvor den friske, danske rabarber igen kan fås i butikkerne - men i mellemtiden skal rabarberplanten stå i fred og have mulighed for at forny sig - og du kan lave en fortryllende rabarbermarmelade, du kan nyde over sommeren.

Sommersød inspiration: 10 fantastiske opskrifter med rabarber

Lav din egen rabarbermarmelade

Når du laver rabarbermarmelade af den skønne rabarber, så kan du gemme den dejlige smag i rigtig lang tid. Her får du en nem opskrift på rabarbermarmelade, der forvandler den sure råvare til en dejlig sød spise.

Det skal du bruge til din rabarbermarmelade:

  • 500 g rabarber
  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2 små stykker skal af 1 usprøjtet citron
  • ½ vaniljestang
  • Evt. 1 tsk atamon
  • 1-2 skoldede glas

Elsker du rabarbermarmelade, så prøv også en hjemmelavet rabarbersaft - få opskriften her!

Sådan gør du:

  1. Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og citronskal.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele ned til rabarberne.
  3. Bring gryden i kog, og skru ned for varmen.
  4. Rør rundt i gryden, og lad marmeladen simre et par minutter.
  5. Tag gryden af blusset, og kom eventuelt atamon i marmeladen.
  6. Hæld marmeladen på glasset, og luk det til.

Hvad kan du ellers bruge rabarber til? Få inspiration i galleriet: