Sund fisk: Bagt lange med sprød topping

Lange er en lækker, hvid fisk, som minder om torsk, som er rig på selen og er en sund, mager fisk. Vi har ladet den komme til sin ret, med både det sure - det søde - det salte. Sérver den bagte lange som en udsøgt hovedret. 

Se også: Lækre småretter med fisk og skaldyr 

Det skal du bruge til bagt lange med bagt grønt: 

Tilbehør:

  • 1 bundt porrer
  • 600 g jordskokker
  • 50 g smør
  • Lidt salvie
  • Salt
  • Honning

Lange med sprød topping:

  • 1 kg langefileter
  • Hjemmelavede brødcroutoner
  • Lidt salvie
  • 1 usprøjtet citron
  • Grøn porretop
  • 1 tsk. salt
  • 50 g smør

Æblekompot: 

  • 1 stort løg
  • 2 æbler
  • 25 g smør
  • 1 tsk. salt
  • Lidt honning

Prøv også: Bagt bromse med kartoffelsalat 

Sådan laver du bagt lange med bagt grønt: 

  1. Tilbehør: Skær porrerne ud i stykker på ca. 10 cm – gem den sidste grønne del af porrerne til sprød topping og pynt på suppen til forret. Skyl porrestykkerne godt.
  2. Vask jordskokkerne godt, og skær dem ud i mundrette stykker. Læg dem i et ovnfast fad sammen med porrerne.
  3. Kom smør og salvie på toppen, drys med salt, og dryp med honning. Bag tilbehøret i ovnen i 30 minutter ved 200°.
  4. Lange med sprød topping: Skær fisken i portionsstykker, og læg dem helt tæt sammen på en plade med bagepapir.
  5. Knus brødcroutonerne, hak salvien, riv skallen af citronen, snit porretoppen fint, og bland det hele sammen til topping.
  6. Pres saften af citronen. Dryp fisken med citronsaft og salt, og fordel toppingen på fisken.
  7. Læg små klatter smør oven på toppingen, og bag fisken i ovnen de sidste ca. 15 minutter af tilbehørets bagetid.
  8. Æblekompot: Pil løget, og skær det i tern. Skær også æblerne i tern.
  9. Svits løgene i smør, og tilsæt æbler. Lad det stege et par minutter, og smag til med salt og lidt honning. Servér til fisken.

Se også: Lakstetatar med feninkelsalat  

TIP:  Savner du kartofler til retten, kan du sagtens servere bagte eller kogte kartofler til. Skræller du kartoflerne, kan du gemme skrællerne og bage dem i ovnen med olie og salt i 15-25 minutter. Servér dem som snack til drinken i stedet for grønkålschips.