Aftensmad

Stegt flæsk med grønkål

Grønkål er et helt uundværligt element til julefrokosten. Denne er en klassiker, der er garneret med æbler med bid i.
af Anna Hedegaard 14.11.2008 Foto: Jakob Valling/valling.com

3 kg stegeflæsk i skiver
Salt
2 små løg
Olie
600 g hakket frossen grønkål, optøet og presset for væde
1 usprøjtet appelsin
3 dl cremefraiche 38 %
Salt og peber
3 æbler

Læg flæsket på en rist og drys med salt. Steg flæsket i ovnen cirka 25 min ved 200 grader med en bradepande under risten. Hak løgene og sauter dem i lidt olie. Tilsæt grønkål. Riv appelsinskallen. Halver appelsinen og pres saften. Vend saft og skal i grønkålen.

Lad saften koge en smule ind. Tilsæt cremefraiche og lad det koge igennem cirka 5-10 minutter. Smag til med salt og peber. Vask æblerne og skær dem ud i små tern og vend dem i til sidst. Server et par skiver flæsk med en rundhåndet skefuld grønkål.