Aftensmad

Små forårsruller med asparges

Hjemmelavede forårsruller er asiatisk mad, når det er allerbedst. Her får du opskriften på små, sprøde forårsruller med kylling, svampe og asparges.
af Carsten Kyster 23.03.2018 Foto: Columbus Leth
Små forårsruller med asparges

Forårsruller er en nem, velsmagende spise og fyldet kan varieres i det uendelige - med fisk, rejer, tofu eller kylling og sprøde grøntsager fra køkkenhaven eller grønthandleren. Prøv denne opskrift på knasende miniruller med friske asparges.

Læs også: Dyrk selv grønne asparges

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge:

4 personer

  • 200 g svampe, fx østershatte eller bøgehatte
  • 4-6 grønne asparges
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. vegetabilsk olie
  • 2 spsk. sojasauce
  • 100 g bønnespirer
  • 2 forårsløg
  • 200 g kogt kyllingebryst, ca. 2 stk
  • 16 forårsrulleplader (kan købes i større supermarkeder)
  • 1 æggehvide
  • 5 dl vegetabilsk olie til dybstegning
  • 2 dl sød chilisauce

Prøv også: Dumplings: Lækre asiatiske småretter

Sådan gør du:

  1. Snit svampe, asparges og hvidløg fint i strimler.
  2. Rist dem på en pande i olie, til de bliver gyldne. Tilsæt herefter soja, og køl det af.
  3. Vask spirerne godt, og snit forårsløgene fint. Pluk kyllingen i strimler, og bland det sammen med resten.
  4. Læg 2 forårsrulleplader oven på hinanden, og pensl alle sider med æggehvide. Læg en stribe fyld i midten, fold tre af siderne henover fyldet, og rul den sammen som en cigar − fremgangsmåden står ofte på pakken. Gentag herefter processen, indtil alle er rullet sammen.
  5. Steg rullerne i en lille gryde med olie, indtil de er gyldne, ca. 4 minutter, og læg dem på fedtsugende papir. Anret herefter de varme ruller med lidt ekstra spirer og forårsløg. Serveres med sød chilisauce og sojasauce.

TIP: Husk at dække dejpladerne til med et opvredet viskestykke, da de meget hurtigt kan tørre ud. Når du nu er i gang, kan du evt. også lave en dobbelt portion og gemme den i fryseren til en anden god gang.

Se også: Grillspyd med svinemørbrad, citrongræs, sesam og nudelsalat