Aftensmad

One pot-nudler med squash og svampe

Denne vegetariske one pot-nudelret er en skøn asiatisk ret, der indeholder en masse sunde grøntsager - alle samlet i én gryde. Det bedste er, at mange af grøntsagerne er nogen, du selv kan dyrke i haven.
af Marie Melchior 20.07.2017 Foto: Jakob Helbig.
One pot-nudler med squash og svampe

Hvis du selv dyrker squash, er det oplagt at give dig i kast med denne lækre opskrift på one pot-nudler med squash og svampe. Dyrker du ikke selv den grønne grøntsag i køkkenhaven, kan den købte af slagsen også sagtens bruges.

Retten tager lidt tid at forberede, men det er det hele værd. Når først du har tilberedt marinaden, nudlerne og omeletten, skal alle råvarerne blot samles i en gryde og vupti - så er der serveret!

TIP: Du kan også vælge at bruge fuldkornsnudler, hvis retten skal være endnu sundere.

Prøv også: Asiatiske kyllingefrikadeller

Det skal du bruge til one pot-nudler med squash og svampe:

4 personer

  • 2 spsk. ingefær
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 dl sojasauce
  • 1 tsk. sambal oelek (chili-pasta)
  • 250 g udonnudler (tykke nudler – almindelige nudler kan også bruges)
  • 2 æg
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. vindruekerneolie eller anden planteolie
  • 1 squash
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 250 g blandede svampe (fx østershat, shiitake, kejserhat og champignon).

Pynt:

  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt koriander
  • 3-4 spsk. saltede peanuts
  • 1 squash

Se også: 5 skønne vegetarretter

Sådan gør du:

  1. Riv ingefæren. Rør brun farin, sojasauce og sambal oelek sammen med ingefær. Stil marinaden til side til senere.
  2. Kog udonnudlerne i 10 minutter. Hæld vandet fra, afkøl nudlerne med koldt vand, og stil dem til side.
  3. Pisk æg sammen med chiliflager.
  4. Opvarm 1 spsk. olie på en slip let-pande. Hæld sammenpisket æg på panden, og steg en tynd omelet. Vend omeletten efter 4-5 minutter, og steg den gylden.
  5. Rul omeletten sammen til en rulle, og læg den til side.
  6. Skyl squashen, og halvér den på langs. Skær den i skiver.
  7. Pil og hak hvidløg og skalotteløg helt fint.
  8. Rengør svampene, og skær dem i mindre stykker.
  9. Opvarm olie på en pande. Svits hvidløg og løg, til de bliver klare. Tilsæt squash og svampe.
  10. Steg det ved høj varme i 5-6 minutter, til svampe og squash får farve og bliver møre. Skru ned for varmen.
  11. Skær omeletrullen i skiver. Kom nudler og omeletskiver på panden, og vend det rundt. Hæld sojadressingen udover, og varm det hele godt i gennem.

Pynt:

  1. Pil og skyl forårsløg. Snit forårsløgene i mindre stykker.
  2. Nip og skyl korianderne.
  3. Læg nudelretten på et fad. Pynt med snittet forårsløg, korianderblade og peanuts.
  4. Skyl squashen, og riv den i tynde strimler på et mandolinjern eller med en spirelli.
  5. Pynt fadet med squashstrimler, og servér.

Læs også: 10 nemme afgrøder til køkkenhaven