Kyllingespyd med pesto og sommergrønt

I de lune sommermåneder er det især de lette salater, der frister. Brug årstidens friske råvarer, og forkæl familien med denne lækre sommersalat med skønne, nye kartofler og tomater toppet med saftige kyllingespyd og hjemmelavet pesto.

Se også: Sommerflutes med persille

Det skal du bruge til kyllingespyd med pesto og sommergrønt:

4 personer

Pesto:

  • Parmesanost
  • 1 stort bundt frisk basilikum
  • 50 g mandler
  • 2 dl olivenolie
  • ½ usprøjtet citron
  • Havsalt og friskkværnet peber

Salat:

  • 1 bakke rucola
  • 200 g mangoldsalat
  • 500 g nye kartofler
  • 200 g små tomater

Kyllingespyd:

  • 400 g kyllingefilet
  • 1 spsk. rapsolie
  • 8 spyd

Prøv også: Krydret kyllingesalat med spidskål og mynteolie

Sådan gør du:

Pesto:

  1. Riv parmesanosten, til du har ca. 4 spsk.
  2. Blend basilikum, mandler, olie, revet citronskal, parmesanost, salt og peber i en blender til en tyktflydende masse.
  3. Justér konsistensen med olien og evt. lidt koldt vand, hvis den er for tyk.

Salat:

  1. Skyl og nip rucola og mangoldsalat.
  2. Skær kartoflerne i kvarter eller halve, og kog dem. Lad dem køle lidt af.
  3. Del tomaterne i halve, og vend det hele sammen med ca. ½ af pestoen.

Kyllingespyd:

  1. Stil ovnen på 175°.
  2. Skær kyllingefileterne i store stykker.
  3. Varm en pande med olie op, og brun kyllingestykkerne. Tag dem fra varmen, og vend dem i lidt af pestoen.
  4. Sæt stykkerne på træspyd, og steg dem færdige i ovnen i 10 minutter.
  5. Servér oven på salaten med mere pesto. 

Læs også: 3 nemme salater til madpakken