Aftensmad

Kylling i ovn med kartofler og fennikelsalat

Kylling i ovn er altid et hit - både fordi det er nemt og smager fantastisk. Giv kyllingen følgeskab af kartofler og oliven, og servér så herligheden med en salat af spinat og fennikel.
af Marie Melchior. 15.07.2016 Foto: Line Falck.
Kylling i ovn med kartofler og fennikelsalat

Her får du en dejligt nem aftensmad. Du skal blot lægge kylling og tilbehør i et fad, og så passer det sig selv i ovnen. I mellemtiden kan du lave salaten, og ellers hygge dig med familien. Hvis du har travlt, kan du bruge over- eller underlår i stedet for selv at partere en hel kylling.

4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 500 g kartofler
  • 1 glas grønne oliven med mandler
  • 1 bundt rosmarin
  • Skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk. tørrede chiliflager
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. olivenolie

Fennikelsalat

  • 100 g frisk babyspinat
  • 1 fennikel
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kylling i ovn

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i en bradepande eller i et ovnfast fad.
  3. Hæld væden fra oliven, og fordel dem i fadet.
  4. Partér kyllingen i 8 stykker, og læg stykkerne oven på kartofler og oliven.
  5. Skyl og hak rosmarin. Riv og pres citronen. Bland hakket rosmarin, citronskal og citronsaft sammen med chiliflager, salt, peber og olivenolie.
  6. Fordel blandingen over kyllingestykkerne, og steg dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er sprøde og gennemstegte.

Fennikelsalat

  1. Skyl og tør spinaten.
  2. Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  3. Vend spinat og fennikel med olie, salt og peber i en skål.
  4. Servér salaten som tilbehør til kylling og kartofler.