Aftensmad

Karrykrydret svinemørbrad med pastinakmos og spinat

Dejlig hverdagsmad
af Carsten Kyster 2.07.2010 Foto: Martin Bjørn

Opskriften passer til 4 personer

500 g pastinak, skrællede
100 g smør i tern
Salt og sort peber
500 g svinemørbrad, i 8 bøffer
1-2 spsk karrypulver
1 tsk stødt kardemomme
16 kardemommekapsler
2 spsk vindruekerneolie
1 dåse kokosmælk
100 g babyspinat

Skær pastinakkerne i grove stykker, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, mos pastinakkerne med smør, og smag til med salt og peber.

Vend mørbraden med karry, kardemomme, salt og peber. Bind eventuelt mørbradbøfferne op med kødsnor for at holde bedre sammen på kødet, når du steger. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 2 min. på hver side. Tag mørbradbøfferne af panden, og lad dem trække færdig i ca. 5 min.

Kog stegepanden af med kokosmælk i ca. 3 min. Smag kokossaucen til med karrypulver.

Skyl babyspinaten, og lad den dryppe af i en sigte. Anret mørbradbøfferne oven på pastinakmosen sammen med babyspinat og kokos-karry-sky.