Cremet kyllingelasagne

Lasagne er mad til sjælen, og denne variant med kylling og valnødder er ikke nær så tung som den traditionelle variant, men stadig lækker cremet - perfekt til overgangen mellem sommer og efterår! Prikken over i'et er de syltede rødløg, der giver retten et friskt bid.

Se også: Tærte med asparges og bacon

Det skal du bruge til kyllingelasagne med syltede rødløg:

4 personer - 1 time

  • Ca. 350 g udbenede kyllingeoverlår
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g champignon
  • Olivenolie til stegning
  • 130 g frisk spinat
  • Salt og peber
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 dl revet høost eller cheddar
  • 2 tsk. majsstivelse
  • ½ dl grovhakkede valnødder
  • 4-6 friske lasagneplader

Topping

  • 6 små rødløg
  • 1 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vand
  • ½ dl hakket persille

Vild med lasagne? Se også vores lakselasagne

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 175°. Skær kyllingekødet i små tern.
  2. Hak løg og hvidløg. Skær champignonerne i skiver.
  3. Steg kyllingeternene gyldne i olivenolien. Tilsæt løg, hvidløg, spinat og champignon. Steg til spinaten er blød og blank. Smag til med salt og peber.
  4. Varm madlavningsfløden op i en kasserolle. Bland den revne ost i, og tilsæt majsstivelsen udrørt i en smule vand. Varm op til kogepunktet, og tilsæt salt og peber.
  5. Put kylling, valnødder, sauce og lasagneplader i et ildfast fad i lag. Sørg for at starte og slutte med saucen.
  6. Gratinér lasagnen i ca. 40 minutter.
  7. Topping: Pil løget og halvér det. Bring eddike, vand og sukker i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og put løgene i eddikeblandingen.
  8. Når lasagnen er klar, toppes den med de syltede løg og den hakkede persille. Servér straks!