Braiseret lammebov

Ingredienser
• Lidt olie
• 1 lammebov på 1½ kg, inkl. ben (fåslagteren til skære boven i store stykker)
• 3½ dl hvidvin
• 1 dl æblemost
• 2 dl grøntsagsbouillon
• Havsalt og friskkværnet peber
• 50 g tørrede abrikoser
• 50 g dadler, skået i stykker
• 3 spsk honning
• 1 bundt mynte (gem lidt til pynt, og hak lidt til couscoussalaten)
• 1 stang kanel
• 6 kardemommekapsler
• 5 nelliker
• 1 helt hvidløg, flækket midt igennem

Tilbehør
1 pakke couscous, ca. 250 g
• Mynte, finthakket
• 1 agurk i tern eller 1 lille squash
• Olivenolie
• Flydende honning
• Saft af ½-1 citron
• Salt og peber

Smør stegesoen med lidt olie, og fordel kødet i den. Hæld hvidvin, æblemost og bouillon på Krydr med salt og peber. Tilsæt de tørrede frugter, honning og de hele krydderier samt hvidløg. Læg lå på og steg den midt i ovnen på200°i 1½ time.

Couscoussalat Tilbered couscous som beskrevet på pakken. Vend agurketern og mynte i, og hæld lidt olivenolie, honning og citronsaft over. Smag til med salt og peber. Server lammet med couscoussalat.

Få opskrifterne på lækre retter, som kan tilberedes i stegeso herunder:
 

Gullash
 
Gryderet med kål,
kartofler og chorizo
Römertopf 339 kr.
Køb den i Isabellas
shop her
Ossobuco
 

Få flere lækre madopskrifter i galleriet herunder: