Asiatiske kyllingefrikadeller

Vi er vilde med frikadeller, for de er både gode som hverdagsmad og lækker frokost. I denne opskrift på kyllingedeller har vi givet farsen et ordentligt spark med krydderurter og masser af smagsgivere. Snup opskriften her!

Vild med kylling? Prøv denne sommer-opskrift!

Asiatiske kyllingefrikadeller

Det skal du bruge til kyllingefrikadeller:

Fars:

  • 400 g hakket kyllingebrystkød
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk brun farin
  • 1-2 spsk finthakket ingefær
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover:

  • 300 g ægnudler
  • 1 spidskål
  • ½ skalotteløg
  • 50 g cashewnødder
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk soja
  • Salt og friskkværnet peber

Sund hverdagsmad: Kylling i karry med grønt

Sådan laver du asiatiske kyllingefrikadeller:

  1. Læg først nudlerne i blød i koldt vand i 1 time.
  2. Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ½ time, hvis der er tid til det. Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande 5-8 minutter på hver side.
  3. Skær spidskålen i strimler, og hak løget. Afdryp nudlerne. Rist cashewnødder på en tør pande, tag dem af, og hak dem. Sauter spidskål, chiliflager og løg i sesamolie.
  4. Tilsæt soja og nudler, og sauter videre i 5 minutter under omrøring. Server kyllingefrikadellerne med nudlerne, og drys cashewnødder hen over.

Opskriften er fra kogebogen ”Trine Hahnemanns køkken – morgen – middag – aften”, 256 sider, 300 kr. Gyldendal.