Aftensmad

Tomattærte med asparges og purløg

Hvis råvarerne er lækre nok, skal der ikke mange ingredienser til, før du har en overdådig ret - og det er lige præcis tilfældet med denne lækre og sommerlige tomattærte med asparges og purløg. Få opskriften her!
af Sandra Palmqvist. 6.02.2022 Foto: Christina Uhlin.
Tomattærte med asparges og purløg

Det er en skøn følelse, når årets første hjemmedyrkede tomat skifter farve fra grøn til rød og er klar til at blive plukket og spist! Vi bilder os ind, at alle retter bliver en tand bedre, når én eller flere af råvarerne er hentet ind fra egen have eller altan. Er du enig? Smag selv efter med denne skønne og sommerlige tomattærte med asparges og purløg.

6 personer

Tærtedej

  • 125 g smør
  • 3 dl hvedemel
  • 1 knib salt
  • koldt vand, et par dråber

Fyld

  • 1/2 purløg
  • 10 grønne asparges
  • 150 g revet lagret ost
  • 200 g flødeost naturel
  • salt og peber
  • 300 g små tomater

Sådan laver du tærte med asparges og purløg

  1. Kør dejen sammen med hænderne eller i en foodprocessor. Lad den afkøle i ca. 20 minutter, og tænd derefter ovnen ved 200 °.
  2. Klem dejen på plads i en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Bag i ca. 10 minutter. Tag derefter formen ud og sænk varmen i ovnen til 175 °.
  3. Skær purløg og asparges i mindre stykker. Rør sammen med revet ost, flødeost og salt og peber.
  4. Hæld fyldet over den bagte tærtebund. Afslut med tomaterne på toppen.
  5. Bag tærten i ovnen ved 175 ° i 30-40 minutter.