Aftensmad

Svampetærte med filodej

Madtærter i alle afskygninger er et sikkert hit på frokost- og middagsbordet. Den sprøde dej og fyldet, der kan variere i det uendelige, går aldrig af mode. Vi serverer her en sprød svampetærte med filodej og cremet fyld.
af Timm Vladimir. 4.02.2022 Foto: Columbus Leth.
svampetærte med filodej og cremet fyld

Hvis du er gået kold i madlavningen og kører rundt i den samme håndfuld retter, kan denne lækre svampetærte med filodej være et kærkomment indslag på middagsbordet. Lav dobbeltportion, så tærten kan pifte madpakken op den næste dag.

4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke filodej
  • 50 g smør
  • 1 løg
  • 500 g blandede svampe (fx champignoner, østershatte og kejserhatte)
  • 2 spsk. olie
  • 5 kviste timian
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 4 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g cheddarost
  • Grøn salat til servering

Sådan laver du svampetærte med filodej:

  1. Pak filodejen ud, og læg et fugtigt viskestykke over den.
  2. Smelt smørret i en lille gryde, og pensl filodejen med smør ark for ark, mens du lægger dem i en lille bradepande eller tærteform.
  3. Tænd ovnen på 180°.
  4. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Rens svampene.
  5. Steg svampe og løg i olie, til de tager farve, og drys timian over.
  6. Fordel svampeblandingen på tærtebunden.
  7. Rør fløde, cremefraiche og æg sammen, og krydr med salt og peber.
  8. Hæld blandingen over svampene, og riv ost over.
  9. Bag tærten i ovnen i 35-45 minutter, til æggemassen har sat sig. Servér tærten lun med en grøn salat.