Svampetærte med filodej

Hvis du er gået kold i madlavningen og kører rundt i den samme håndfuld retter, kan denne lækre svampetærte med filodej være et kærkomment indslag på middagsbordet. Lav dobbeltportion, så tærten kan pifte madpakken op den næste dag. 

Er du vild med svampetærte? Så vil du med garanti elske disse 13 lækre tærteopskrifter!

Det skal du bruge til svampetærte med filodej: 

4 personer

  • 1 pakke filodej
  • 50 g smør
  • 1 løg
  • 500 g blandede svampe (fx champignoner, østershatte og kejserhatte)
  • 2 spsk. olie
  • 5 kviste timian
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 4 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 50 g cheddarost
  • Grøn salat til servering

Lær at dyrke dine egne babysalat-blade, som du kan bruge i salat!

Sådan laver du svampetærte med filodej:

  1. Pak filodejen ud, og læg et fugtigt viskestykke over den.
  2. Smelt smørret i en lille gryde, og pensl filodejen med smør ark for ark, mens du lægger dem i en lille bradepande eller tærteform.
  3. Tænd ovnen på 180°.
  4. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Rens svampene.
  5. Steg svampe og løg i olie, til de tager farve, og drys timian over.
  6. Fordel svampeblandingen på tærtebunden.
  7. Rør fløde, cremefraiche og æg sammen, og krydr med salt og peber.
  8. Hæld blandingen over svampene, og riv ost over.
  9. Bag tærten i ovnen i 35-45 minutter, til æggemassen har sat sig. Servér tærten lun med en grøn salat.

Servér en lækker dessert: Citronkage med chiafrø og syrlig glasur