Svampesuppe med hvidvin og timian

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
1 skalotteløg
350 g svampe
Lidt olie til stegning
1½ dl tør hvidvin
6 dl hønsebouillon
1 timiankvist
2 dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber
Lidt smør til stegning
Grøn pesto

Er du vild med supper? Prøv vores lækre græskarsuppe med chili og feta

SÅDAN LAVER DU SVAMPESUPPEN:
  1. Pil og hak skalotteløget. Rens svampene, helst uden brug af vand.
  2. Tag 150 g svampe fra, og gem dem til toppingen.
  3. Steg løg og svampe i lidt olie på en pande, til svampene er let gyldne.
  4. Hæld hvidvin ved, og lad væden koge ind til det halve.
  5. Tilsæt hønsebouillon, timiankvist og fløde, og lad suppen simre i ca. 10 minutter.
  6. Blend suppen, og smag til med salt og peber.
  7. Skær de sidste 150 g svampe i lidt mindre stykker, og steg dem gyldne i lidt smør på en pande.
  8. Hæld svampesuppen i dybe tallerkener, og top med de stegte svampe og lidt grøn pesto.

TIP: Svampekombinationen kan f.eks. være østershatte, rørhatte og markchampignon