Spicy fiskefrikadeller med ovnstegte kartofler

Denne ret er en frisk og anderledes måde at servere dine klassiske fiskefrikadeller på. I denne opskrift har vi nemlig tilføjet en god håndfuld ingefær, koriander og chili til de lækre deller. Mums!

Prøv også: Pocherede laksefrikadeller er med grøntsagssauce

Det skal du bruge til spicy fiskefrikadeller med ovnstegte kartofler:

Antal: 4 personer. 

Ovnstegte kartofler:

  • 500 g små kartofler
  • Lidt olie
  • 1 spsk. salt

Fiskefrikadeller:

  • 500 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 3 spsk. frisk koriander
  • 1 tsk. stærk chilipasta
  • 1 dl olie

FÅ MERE INSPIRATION TIL LÆKKER HVERDAGSMAD MED ISABELLAS!

Avocadosalsa:

  • 2 modne avocadoer
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 lille rødløg
  • 1⁄2 frisk rød chili
  • 200 g tomater
  • 4 spsk. olivenolie

Inspiration: Nye kartofler - 10 sommerlige opskrifter 

Sådan gør du:

  1. Ovnstegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og læg dem i en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olie over, og drys med salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter, eller til de er møre.
  2. Fiskefrikadeller: Blend torskefilet med salt. Tilsæt æg, og blend til en jævn fars - undgå at blende for længe. Skræl, og riv ingefæren, og hak korianderen. Rør begge dele i farsen sammen med chilipasta.
  3. Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
  4. Avocadosalsa: Skær avocadokødet i små tern, og pres limesaft over. Hak løget fint. Skær chilien i små ringe. Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Vend avocadoternene sammen med løg, tomat og olivenolie, og pynt med chili. Servér salsaen til fiskefrikadellerne sammen med de ovnstegte kartofler.

Se flere opskrifter på lækre frikadeller i galleriet nedenfor: