Pizza med rucolapesto

Pizza er en evig favorit hos mange, og det er skam også forståeligt! Pizzaen findes i et væld af afskygninger. Her er en opskrift på en ren delikatesse-pizza! 

Til inspiration: Skab et personligt hjem med få fif

Det skal du bruge til at lave pizza med rucolapesto:

2 personer

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunet vand (ca. 37°)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g rugmel
  • Ca. 125 g hvedemel
  • Mel til udrulning
  • Pesto 
  • 75 g semidried-tomater
  • 100 g cherrytomater i halve
  • 2 (bøffel)mozzarellaer, 125 g pr. stk.
  • 1 håndfuld rucola
  • Lidt revet parmesan

Tilbehør

  • Salat

Læs også: Marengslagkage med chokoladecreme

Sådan laver du pizza med rucolapesto:

1.      Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel.

2.      Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.

3.      Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir.

4.      Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.

5.      Smør pizzaerne med pesto, og top med begge slags tomater og ost.

6.      Bag pizzaerne én ad gangen på varme plader i den varme ovn.

7.      De skal have 8-12 minutter alt efter tykkelse og ovn.

8.      Servér straks toppet med rucola og lidt revet parmesan. Giv gerne salat til. 

Tip: Det er en god idé at komme mindre pesto inde i midten af pizzaen. Så bliver den nemmere sprød.

Se også: Nem og god grundopskrift på pizzadej