Perlebygotto med svampe og valnødder

De fleste kender risotto, men har du prøvet at lave "bygotto"? Forskellen er blot, at retten laves med perlebyg i stedet for risottoris - og det giver et skønt bid! Vi er vilde med denne cremede version med masser af efterårets gode råvarer. Her får du opskriften på perle-bygotto med svampe og valnødder.

Flere efterårslækkerier: Prøv den bedste opskrift på svensk pølseret
 

Det skal du bruge til perlebygotto med svampe og valnødder: 

  • 1-2 løg
  • 400 g svampe
  • 50 g smør
  • 300 g perlebyg
  • 1 dl sherry
  • 8 dl kyllingefond
  • 150 g parmesan
  • Salt og peber

Desuden: 

  • 1 stængel bladselleri
  • 1 håndfuld valnøddekerner
  • Tyttebærsyltetøj

Se også: Risotto med rødbeder og pinjekerner
 

Sådan laver du perlebygotto med svampe og valnødder:

  1. Hak løgene fint. Børst svampene rene, skær dem i mundrette stykker, og steg dem i smør sammen med løgene i en gryde eller stor sauterepande.
  2. Tilsæt perlebyg, og lad det stege i 5 minutter. Hæld sherry ved. Tilsæt halvdelen af fonden, og lad det simre i ca. 30 minutter.
  3. Tilsæt løbende fond. Riv parmesanen i, og smag til med salt og peber.

Desuden: Skær bladselleri i små stykker. Servér sammen med valnøddekerner og tyttebærsyltetøj.

Prøv også: Ossobuco med kartoffel-sellerimos