Aftensmad

Nem spinattærte med chorizo

En god tærte går til det hele - både frokost og aftensmad. Denne spinattærte med chorizo og pesto er sund, smagsgod og mættende. Få opskriften her!
Af Inge Skovdal. 14.01.2022 foto: skovdal.dk.
Spinattærte med chorizo og pesto

I den travle hverdag hvor tiden er knap, kan du med fordel lave denne appetitvækkende tærte. Og så er den endda proppet med gode sager. Chorizopølsen giver tærten et ekstra pift!

Ingredienser

  • 50 g parmesan
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • Salt og peber
  • 1 pakke filodej
  • 100 g bladbeder
  • 200 g spinat
  • 100 g chorizopølse

Persillepesto

  • 75 g persille
  • ½ dl revet parmesan
  • 1 hvidløgsfed
  • 1 dl olivenolie
  • ½ dl pinjekerner
  • ½ tsk. Salt

Sådan laver du spinattærte med chorizo

  1. Tænd ovnen på 200°. Riv parmesanen fint. Pisk æg, mælk, parmesan, salt og peber sammen. Beklæd en tærteform, der måler ca. 30 cm i diameter, med filodej.
  2. Vask bladbeder og spinat grundigt. Snit bladbederne fint. Damp spinat og bladbeder, og læg dem over tærtedejen. Hæld æggemassen over.
  3. Skær chorizoen i tern, og drys dem ned i tærten. Bag tærten i ca. 35 minutter.
  4. Hak persillen og parmesanen groft. Pil hvidløget. Blend alle ingredienser til en jævn masse. Smag til med salt, og hæld pestoen på et rent, skoldet glas. Lad tærten afkøle i formen, og servér herefter med persillepesto.

TIP: Spiser I ikke al pestoen, kan den opbevares tildækket i køleskab i ca. 1 uge.