Letsyltede agurker med gedeost og frøknækbrød

Prøv også: Iste med frossen vandmelon

Letsyltede agurker med gedeost og frøknækbrød

Det skal du bruge til letsyltede agurker med tilbehør:

Frøknækbrød:

  • 2 dl hørfrø
  • 1 dl chiafrø
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. salt
  • Vand
  • ½ dl vand
  • ½ dl olivenolie
  • ¼ dl æblecidereddike
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. salt
  • 2 agurker
  • 150 g blød gedeost
  • En håndfuld mynteblade og fennikel/dild til servering

FÅ FLERE SOMMEROPSKRIFTER MED ISABELLAS HER! 

Sådan laver du letsyltede agurker med tilbehør:

  1. Frøknækbrød: Kom frøene op i en skål sammen med salt. Hæld vand på, til det dækker. Stil skålen på køkkenbordet dækket af et viskestykke i ca. 3 timer, til frøene er blevet til en klistret masse.
  2. Sæt ovnen på 150°. Fordel frømassen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen, til knækbrødet er sprødt, ca. 1 time. Køl af, og bræk i mindre stykker.
  3. Hæld vand, olivenolie, æblecidereddike, honning og salt op i en gryde, som bringes i kog.
  4. Skær agurkerne i skiver på ca. 2 cm. Kom skiverne i en boks med låg. Hæld den varme lage over agurkerne, og læg låg på. Lad agurkerne køle af i lagen.
  5. Anret agurkeskiverne på et fad, og nulr gedeost udover. Pynt med blade af mynte og fennikel eller dild. Dryp med syltelagen, agurkerne har ligget i, og drys med knækbrød. 

Prøv også: Opskriften på hjemmelavet knækbrød