Aftensmad

Lammekoteletter med nye kartofler, gulerødder og krydderurter

Lav en lækker ret med lammekoteletter, nye kartofler, gulerødder og friske krydderurter med spiselige blomster som pynt – du får opskriften her.
af Pia Buusmann. 23.07.2013 Foto: Jes Buusmann.
Nye kartofler, lammekotelet og gulerødder med spiselige blomster
4 personer

Ingredienser

  • 1 kg nye kartofler
  • 1 bundt nye gulerødder med top
  • Olie til stegning
  • 8 lammekoteletter (ca. 250 g pr. person)
  • 125 g smør
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt frisk rosmarin
  • Bredbladet persille
  • Lavendelblomster

Sådan laver du lammekoteletter med nye kartofler

  1. Vask og skrab de nye kartofler, og kog dem i letsaltet vand.
  2. Vask gulerødderne, og bræk toppen af − men lad lidt af den sidde tilbage. Kog gulerødderne i letsaltet vand, til de er sprøde.
  3. Kom olie på en pande, og steg lammekoteletterne i ca. 4 minutter på hver side.
  4. Rør smørret med citronsaft og presset hvidløg.
  5. Skyl rosmarin, bredbladet persille og lavendler, hak det hele groft, og drys hen over koteletterne.
  6. Server koteletterne med kartofler, gulerødder og citron-hvidløgs-smør til.

Mangler du inspiration til aftensmaden? Koteletter i fad er en klassiker og SPIS BEDRE har en af de mest populære opskrifter lige her: Klassisk koteletter i fad.