Krydrede kyllingeboller i kokossauce

Hverdagsklassikeren boller i karry har fået en asiatisk nyfortolkning! Ved at udskifte svinekød med kylling og tilsætte kokosmælk i saucen får retten et nyt og mere friskt udtryk. Opskriften på de hjemmelavede krydrede kyllingeboller i kokossauce er nem at gå til og er en skøn variation, når du vil servere kylling på en hverdag. 

Se også: Sund kylling i karry

Det skal du bruge til krydrede kyllingeboller i kokossauce:

4 personer

Krydrede kyllingeboller:

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 løg
  • 2 cm ingefær
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt cayennepeber
  • Salt og friskkværnet peber

Ris:

  • 3 dl jasminris
  • 7 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. karry

Kokossauce:

  • 25 g smør
  • 1 spsk. karry
  • 2-4 spsk. hvedemel
  • 3 dl kogelage
  • 1 dåse kokosmælk
  • Salt og friskkværnet peber

Desuden:

  • 1 dl kokosflager
  • ½ chili
  • 20 g tørret mango

Prøv også: Kylling i fad med kartofler og grønt

Sådan gør du:

Krydrede kyllingeboller:

  1. Rør kyllingekød sammen med æg og mel. Riv løg og ingefær, og bland det i farsen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør farsen, til den er fast. Lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  2. Hæld vand i en gryde, og bring det i kog. Form kødboller af farsen med en spiseske, kom bollerne i det kogende vand, og skru ned for varmen.
  3. Lad kødbollerne simre i 12 minutter. Sluk dernæst for blusset, og lad bollerne stå i vandet.

Ris:

  1. Kom risene i en gryde med vand og salt, og bring det i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad risene simre i 12 minutter.
  2. Sluk for blusset, og lad dernæst risene trække i 8 minutter. Drys de færdige ris med karry.

Kokossauce:

  1. Smelt smør og karry i en stor gryde, drys med mel, og rør en melbolle. Tilsæt 2 dl af kogelagen, og rør en jævn sauce.
  2. Tilsæt kokosmælk, og justér evt. saucens konsistens med den resterende kogelage.
  3. Smag til med salt og friskkværnet peber, kom bollerne i saucen, og varm den godt igennem.
  4. Varm en pande, og rist kokosflagerne, til de er lysebrune. Skær chili og tørret mango i fine terninger, og servér kyllingebollerne med ris og drys af kokosflager, chili- og mangotern på toppen.

Vild med asiatiskinspirerede retter med kylling? - så se også: Asiatiske kyllingefrikadeller