Aftensmad

Krydrede frikadeller med urtekartofler

Frikadellen har mange navne og utallige forme og smagsvarianter, som varierer alt efter hvor i verden, man får dem serveret. Prøv opskriften på krydrede frikadeller med urtekartofler og fennikelsalat her!
af Marie Melchior og Christine Bille Nielsen 23.03.2019 Foto: Betina Hastoft og Line Falck
Krydrede frikadeller med urtekartofler

Denne udgave af frikadeller med fransk inspirerede urtekartofler og sprød fennikelsalat vil uden tvivl glæde familien ved middagsbordet.

Stuvet hvidkål er det perfekte klassiske tilbehør til frikadeller. Find opskriften her!

Krydrede frikadeller med urtekartofler

Antal: 4 personer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Frikadeller:

  • 800 g hakket svinekød
  • salt og frisk- kværnet peber
  • 11⁄2 dl mælk
  • 50 g brødkrummer af daggammelt hvedebrød (eller 50 g rasp)
  • 100 g par- maskinke i skiver
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 4 spsk. hakket bredbladet persille
  • 3 spsk. olivenolie

FÅ FLERE GODE OPSKRIFTER PÅ HVERDAGSMAD MED ISABELLAS!

Urtekartofler:

  • 1 spsk. herbes de Provence
  • 1⁄2 dl groft salt
  • 1 kg små kartofler
  • 2 spsk. olivenolie

Fennikelsalat:

  • 250 g rucola
  • 1 fennikel
  • 3 skiver hvedebrød, gerne daggammelt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g parmesan
  • 2 spsk. rød balsamicoeddike
  • 6 spsk. olivenolie

Inspiration: Frikadeller med and

Sådan laver du krydrede frikadeller med urtekartofler:

  1. Frikadeller: Rør svinekødet sammen med salt og peber. Hæld mælken over brødkrummerne i en skål, og lad det trække i 5 minutter.

  2. Skær parmaskinken i små tern. Knus fennikelfrøene i en morter (eller hak dem fint med en kokkekniv på et bræt). Rør kødet sammen med de opblødte brødkrummer, parmaskinke, knuste fenni- kelfrø og hakket persille.

  3. Form farsen til ca. 30 små fri- kadeller på størrelse med en valnød. Opvarm olien på en pande, og steg frikadellerne i 7-8 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

  4. Urtekartofler: Tænd ovnen på 200o. Vend herbes de Provence sammen med saltet. Skrub kartoflerne, og tør dem. Fordel dem i en lille bradepande, drys urtesaltet hen over, og dryp med olivenolie. Bag kartoflerne i ovnen i 30-40 minutter, til de er møre.

  5. Fennikelsalat: Skyl og tør rucolaen. Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver. Skær brødet i tern, vend dem med olien, og steg dem sprøde på en pande. Høvl parmesanen i flager, fx med en skrællekniv.

  6. Vend rucola sammen med fennikel, brødtern og parme- san i en stor skål. Rør balsamicoeddike og olivenolie sam- men til en dressing, og dryp den ud over fennikelsalaten. Servér som tilbehør til frikadeller og urtekartofler.

Se flere opskrifter på lækre frikadeller i galleriet nedenfor: