Kogt røget bacon

600-800 g røget bacon
400 g kartofler
3 porrer
400 g ærter, løst frosne
1 bundt persille
50 g smør
Salt og peber

TILBEHØR:
8 skiver rugbrød
Rødbeder
Sennep

Skær baconen i tern på ca. 5 x 5 cm. Kom dem i en gryde med 1 l vand, og lad det simre i 20 min. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern på ca. 3 x 3 cm. Skær porrerne i ringe. Kom kartofler og porrer i gryden med baconen, og lad det simre i ca. 20 min., til kartoflerne er møre. Kom ærterne i, og lad dem simre med de sidste 3 min.

Hak persillen groft, og skær smørret i tern. Vend smør og persille i gryden, og smag til med salt og peber. Server med ristet rugbrød, rødbeder og sennep.

TIP: Andre typer røget kød kan fint bruges, fx griseskank.