Aftensmad

Kartoffeltærte med hytteost

Vil du have en let og hurtig ret på bordet i aften, er denne kartoffeltærte med hytteost måske det, du leder efter. Tærten smager fantastisk og tager kun 30 minutter at lave, da den består af meget få ingredienser.
af Susie Helsing Nielsen og Nanna Larsen. 12.02.2022 Foto: Bjørn Jakobsen.
Kartoffeltærte med hytteost

En hjemmelavet tærte går man aldrig galt i byen med. Især ikke når den selv med få ingredienser, kan få englene til at synge. Denne kartoffeltærte med hytteost har det hele med sit cremede fyld og sprøde bund - og serverer du med en frisk salat til, har du uden tvivl et måltid, der vil storhitte ved middagsbordet.

4 personer

Ingredienser

  • 3 plader filodej
  • 200 g kartofler
  • 2 æg
  • 50 g rygeost 5+
  • 200 g hytteost
  • 1-2 spsk. hakket purløg
  • Salt og peber

Sådan laver du kartoffeltærte med hytteost

  1. Halvér filodejpladerne, og læg dem oven på hinanden i et lille ovnfast fad, ca. 18 x 24 cm, der er beklædt med bagepapir.
  2. Skær kartoflerne i tynde skiver, kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, og lad dem dryppe godt af.
  3. Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet. Pisk æg, ryge- og hytteost sammen, og krydr med purløg, salt og peber.
  4. Hæld æggemassen over kartoflerne, og bag tærten i ca. 25 minutter ved 175° nederst i ovnen, og servér lun, gerne med salat.