Kartoffeltærte med hytteost

En hjemmelavet tærte går man aldrig galt i byen med. Især ikke når den selv med få ingredienser, kan få englene til at synge. Denne kartoffeltærte med hytteost har det hele med sit cremede fyld og sprøde bund - og serverer du med en frisk salat til, har du uden tvivl et måltid, der vil storhitte ved middagsbordet. 

Prøv også: Spinattærte med ricotta og æg 

Kartoffeltærte med hytteost

Antal: 4 personer. 

  • 3 plader filodej

  • 200 g kartofler

  • 2 æg

  • 50 g rygeost 5+

  • 200 g hytteost

  • 1-2 spsk. hakket purløg

  • Salt

  • Peber

FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN, HUSET OG HAVEN MED ISABELLAS!

Sådan laver du kartoffeltærte med hytteost:

  1. Halvér filodejpladerne, og læg dem oven på hinanden i et lille ovnfast fad, ca. 18 x 24 cm, der er beklædt med bagepapir.

  2. Skær kartoflerne i tynde skiver, kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter, og lad dem dryppe godt af. 

  3. Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet. Pisk æg, ryge- og hytteost sammen, og krydr med purløg, salt

    og peber.

  4. Hæld æggemassen over kartoflerne, og bag tærten i ca. 25 minutter ved 175° nederst i ovnen, og servér lun, gerne med salat.

Inspiration: 7 lækre salater

Se flere opskrifter med de gode kartofler i fokus i galleriet nedenfor, hvor vi serverver nye kartofler på 10 måder: