Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Jordskokkesuppe
1 løg
1 stor bagekartoffel
750 g jordskokker
Olivenolie til stegning
1 l hønsebouillon
3 kviste timian
1 dl piskefløde
Evt. 1 spsk. smør
Salt og friskkværnet peber
Ristede østershatte
100 g østershatte
Olivenolie til stegning
Salt
Servering
1 bundt purløg
Groft brød

Hvis du kan lide jordskokker, er denne opskrift på smashed potatoes og jordskokker noget for dig

Jordskokkesuppe:

  1. Pil løget, og hak det fint.
  2. Skræl kartoffel og jordskokker, og skær dem i små tern.
  3. Steg dem sammen med løget i olie i en gryde, uden at de tager farve.
  4. Hæld bouillon ved, og bring suppen i kog.
  5. Tilsæt timiankviste.
  6. Kog suppen ved lav varme i ca. 15 minutter, til kartoffel og jordskokker er møre.
  7. Blend suppen i en blender, og hæld den tilbage i gryden.
  8. Tilsæt fløde og evt. smør, og smag til med salt og peber.

Ristede østershatte: 

  1. Rens østershattene med en blød børste, og skær dem i lange strimler.
  2. Rist dem i olivenolie på en varm pande i 2-3 minutter.
  3. Drys med salt.
  4. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.

Servering: 

  1. Hak purløget fint.
  2. Hæld suppen op i skåle, læg østershattene i suppen, og drys med finthakket purløg.
  3. Servér med groft brød til.
  4. Nyd suppen

Hvis du elsker supper, er denne græskarsuppe med chili og feta lige noget for dig!