Hold varmen med disse 6 lækre supper

En lækker suppe er fantastisk hverdagsmad eller nem gæstemad. Ganske simpel og hurtig at lave - og varmer på dejligste vis hele kroppen igennem på de kølige vinteraftener. Prøv denne med jordskokkker, rødbeder og et strejf af lakrids, eller find flere opskrifter i galleriet nederst i artiklen. Vi garanterer, at der er en suppe til enhver smag.

Prøv også: One pot-pasta med kødboller og tomat

Det skal du bruge til jordskoppesuppe med rødbeder:

4 personer

  • 500 g jordskokker
  • 3 skalotteløg 
  • 3 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 8 dl hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • Saft og skal af 1 usprøjtet citron

RØDBEDECHIPS :

  • 1-2 rødbeder
  • Olie til fritering
  • Salt
  • Lakridspulver (kan udelades)

TIL SERVERING:

  • Olivenolie

  • Rød skovsyre (kan udelades)

Se også: Biksemad med rødbeder og quinoa

 

Sådan gør du:

  1. Skrub jordskokker grundigt, og skær dem i grove tern. 
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Steg jordskokker, løg og hvidløg i en smule olie, til løgene er klare.
  3. Hæld bouillon ved, og lad det simre i ca. 25 minutter, til jordskokkerne er møre.
  4. Blend suppen med en stavblender, og sigt den. Hæld den tilbage i gryden, tilsæt fløde, og giv den et opkog.
  5. Smag til med salt og peber samt citronsaft og fintrevet citronskal.
  6. Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
  7. Varm olien op til ca. 160° i en lille gryde, og dybsteg skiverne, til de har taget en smule farve. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt og lakridspulver.
  8. Servér suppen med rødbedechips, olivenolie og rød skovsyre. Hvis du ikke kan få nok, kan du drysse lidt ekstra lakrids på suppen til sidst.
     

Læs også: Nem spinattærte med chorizo

Find flere skønne supper i galleriet nedenfor: