Grillspyd med svinemørbrad, citrongræs, sesam og nudelsalat

500 g afpudset svinemørbrad
4 stilke citrongræs
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk sesamfrø
2 spsk majsolie
2 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
12 grillspyd

NUDELSALAT:
250 g risnudler
1 gulerod
¼ bundt sød basilikum
1 asiatisk bladselleri
2 små bird eye-chilier
50 g sukkerærtespirer
1 dl nouc cham (chilidip, se opskrift under dampede muslinger)
1 dl ristede peanuts
friske limefrugter

CHILIDIP (nouc cham):
Saften af 2 limefrugter
2 spsk riseddike
4 spsk sukker
1 dl vand
4 spsk fi skesauce, gerne af mærket "Squid"
2 små finthakkede bird eye-chilier

Lav først dippen. Pisk limesaften med riseddike, sukker og vand, indtil sukkeret er opløst. Smag til med fi skesauce og finthakket chili.

Skær svinekødet i brede strimler. Pil de yderste blade af citrongræsstilkene, og snit dem meget fint, eller blend dem fint i en blender. Bland citrongræs med finthakket hvidløg, sesamfrø, majsolie, fiskesauce og sukker. Vend kødet i marinaden, og mariner det i ca. 2 timer.
Læg grillspyddene i blød i koldt vand i mindst 2 timer, ellers brænder de på grillen.
Sæt kødet på spyddene, og grill kødet på en meget varm grill eller grillpande, ca. 1-2 minutter på hver side.

NUDELSALAT: Hæld kogende vand over nudlerne, så det dækker, lad dem trække ca. 10 minutter, indtil de er møre, eller kog dem i 3-4 minutter. Hæld nudlerne i en sigte, og lad vandet dryppe af. Skræl guleroden, og snit den i fine strimler. Pluk bladene af basilikummen, hak bladsellerien groft, snit chilierne fint, skyl sukkerærtespirerne.
Bland nudler og grøntsager sammen til en salat. Smag salaten til med nouc cham (chilidip), anret grillspyddene med nudelsalat, og drys med peanuts.

Server friske limefrugter til, og nyd eventuelt en kold øl til retten.