Butterfly-kylling citron, fennikel og hvidløg

 
Kylling i ovn kræver lidt tålmodighed. Til gengæld passer den stort set sig selv, så snart den er i ovnen - så du kan bruge din tid, på lige det du har lyst til, mens den bliver klar. Retten går også under navnet "butterfly-kylling", da den hele kylling skal spredes ud som en sommerfugl, når du lægger den i fadet. Når du langtidssteger kødet bliver resultatet mørt og virkelig lækkert. 
 
Servér kyllingen med grøn salat og ovnstegte kartofler for en forårslækker gæstemenu. Du kan sagtens stege kartoflerne i bradepanden sammen med kyllingen. De skal have ca. 1½ time.
 

Det skal du bruge til butterfly-kylling med citron, fennikel og hvidløg:

4 personer
  • 1 kylling på ca. 1,2 kg
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • Salt og peber
  • 2 usprøjtet citron
  • 2 fennikel, ca. 300-400 g i alt
  • 10 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
Tilbehør:
  • Grøn salat eller spinatblade
  • Stegte kartofler

Prøv også: Kylling i fad med kartofler og grønt

Sådan gør du:

  1. Skær eller klip rygbenet af kyllingen, og kassér det. Læg kyllingen på en bradepande med bagepapir, og spred den ud som en sommerfugl (deraf navnet). Krydr med fennikelfrø, salt og peber.
  2. Vask citronen godt, skær den i tynde skiver, og fordel dem på kyllingen. Skær fenniklerne i skiver, pil hvidløgsfeddene, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Læg dem på fadet rundt om kyllingen.
  3. Steg kyllingen i ovnen ved 125° i ca. 2½-3 timer. Anret kyllingen med citron, fennikel og hvidløg.
  4. Servér med grøn salat og stegte kartofler.

Prøv også de her 5 nemme opskrifter med kylling