Bønnefalafel med hytteost

Antal: 
4 pers.
Det skal du bruge: 
Bønnefalafel med hytteost
500 g hestebønner
400 g udblødte og forkogte bønner (evt. fra dåse)
1 håndfuld mynteblade
75 g hvedemel
100 g hytteost
1 tsk. salt
Peber
Lidt olie
Mynteyoghurt
½ dl finthakkede mynteblade
1 fed hvidløg, knust
200 g græsk yoghurt 10%
Salt og peber
1-2 spsk. olivenolie
Desuden
4 pitabrød
Grøn salat

Falafler er en vegetarisk go to, især dem med kikærter. Men man kan sagtens fylde andre lækkerier i falaflens sprøde og gyldne indpakning.

Prøv denne opskrift og få en ny favoritfalafel med hestebønner, hvide bønner og hytteost.

Sådan laver du bønnefalafel med hytteost:

  1. Bælg hestebønnerne. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra og skyl bønnerne i koldt vand i en sigte. 
  2. Skyl de hvide bønner i koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe af.
  3. Blend begge slags bønner i en foodprocessor sammen med mynteblade. Tilsæt mel, hytteost, salt og peber, og blend igen til en ensartet fars.
  4. Form farsen til små kugler på størrelse med golfbolde, og steg dem i rigeligt olie, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et fad beklædt med fedtsugende papir.

sådan laver du mynteyoghurt:

  1. Rør finthakkede mynteblade, knust hvidløg og yoghurt sammen, og smag til med salt, peber og olivenolie.
  2. Servér mynteyoghurten som dip til falaflerne sammen med lune pitabrød og grøn salat.